top of page

Newsletter #11 Απρίλιος 2023

Την εβδομάδα από 24-04 έως 28-04-2023 διεξήχθη η προσομοίωση του διαγωνίσματος ΞΕΝΟΦΩΝ. Σε αυτήν συμμετείχαν 54 εκπαιδευτικοί οργανισμοί και πάνω από 1.000 μαθητές και μαθήτριες. Ως Συντακτική επιτροπή χαιρόμαστε που ένας μεγάλος αριθμός οικονομολόγων, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εμπιστεύεται την εγκυρότητα του διαγωνίσματος προσομοίωσης ΞΕΝΟΦΩΝ για να προετοιμάσει τους/ις μαθητές/τιες. Το διαγώνισμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ: https://www.xenophonjournal.com/post/προσομοίωση-διαγωνίσματος προκειμένου ελεύθερα, κάθε μαθητής/τρια και εκπαιδευτικός να έχει πρόσβαση.

Καλή επιτυχία στους/τις υποψηφίους/ες!

֍

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Β’ Φάση – Β’ Κύκλος εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo έτος 2022-2023 στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η πρόσκληση αφορά στην ολοκλήρωση της επιμόρφωσης 33.000 εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών Γενικής Εκπαίδευσης από τους Επιμορφωτές/τριες Β’ μέσω μεικτού συστήματος επιμόρφωσης (8 ώρες σύγχρονη - 28 ώρες ασύγχρονη επιμόρφωση).

Η διάρκεια κάθε επιμορφωτικού προγράμματος μεικτού τύπου είναι τριάντα έξι (36) ώρες και πιο συγκεκριμένα οκτώ (8) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση, είκοσι (28) ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οκτώ (8) ώρες μελέτη για την εκπόνηση διδακτικού σεναρίου) και οι οποίες πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα έως επτά (7) εβδομάδων. Η επιτυχής παρακολούθηση και υλοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του κάθε επιμορφωτικού προγράμματος οδηγεί σε πιστοποιημένη επιμόρφωση τριάντα έξι (36) ωρών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται από την Τρίτη 25-04-2023 ώρα 13:00 έως και τη Δευτέρα 08-05-2023 ώρα 13:00.

֍


Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Υouth Entrepreneurship Summer School) για 14η χρονιά υλοποιεί τις δράσεις του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης του πως δουλεύει μία επιχείρηση καθώς και μία γενικότερη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου. Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου επιτελούνται σεμινάρια αλλά και πρακτικά εργαστήρια τα οποία υλοποιούνται από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα του επιχειρείν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: https://yes.aueb.gr/

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 31 Μαΐου στην παρακάτω διεύθυνση: https://yes.aueb.gr/application/

֍



Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του σχολικού γύρου της 3ης Οικονομικής Ολυμπιάδας. Ο τελικός γύρος θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα. Από αυτόν θα προκύψουν οι μαθητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους/τις μαθητές/τριες και τους καθηγητές/τριές τους!

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

֍


Οριστικοποιήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Οικονομικού Διαγωνισμού στην Α’ Γυμνασίου, για το σχολικό έτος 2022-2023 με θέμα: «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 15-02-2023 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και συγκεκριμένα τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας - «Θεματική Ενότητα ΠΔΕ02: Διδακτική Οικονομικών, Διοίκησης και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση».

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ. Μπράβο στους/τις μαθητές/τριες και στους/τις εκπαιδευτικούς!

180 views0 comments
bottom of page