top of page

Newsletter #13 Σεπτεμβρίου 2023

Updated: Oct 12, 2023֍

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ)

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 συγκλήθηκε η Πανελλήνια Συνέλευση των Αντιπροσώπων προκειμένου να διενεργηθεί η εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ), σύμφωνα με τα άρθρα 19 και 20 του καταστατικού και τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Το Κεντρικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε, μετά από ψηφοφορία την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Δρ. Τακάογλου Σοφία Πρόεδρος

Δρ. Βαρδάλου Ελένη Γραμματέας

Νότης Άρης MBA Αντιπρόεδρος

Υπ. Δρ. Πρασανάκη Μαρία Ταμίας

Γάτσιος Γεώργιος Μέλος

Δρέτας Γεώργιος Μέλος

Υπ.Δρ. Καζάκου Γεωργία Μέλος

Υπ.Δρ. Καζάκου Μαρίνα Μέλος

Δρ. Καπετανάκη Σεβαστή Μέλος

Μητακίδης Παναγιώτης Μέλος

Παπαδόπουλος Δημήτριος Μέλος֍

Βράβευση διακριθέντων “Οικονομικού Διαγωνισμού Ερμής”
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Τελετών «Ελ. Βενιζέλος» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά “ΕΡΜΗΣ”.

Ο μαθητικός διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» διοργανώνεται από το ΟΠΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό άμιλλας οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ΄ Λυκείου όλων των Σχολείων της χώρας με σκοπό να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση για τις οικονομικές εξελίξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://diagonismos.ermis.aueb.gr/


֍

Ιστοσελίδα ΕΟΕΔΕ Αττικής
Το Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής ανανέωσε την ιστοσελίδα του (http://pe09.gr/). Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές: Ανακοινώσεις (της Ένωσης και τα νέα της σχολικής επικαιρότητας), Ένωση (ΔΣ, Ελεγκτική επιτροπή, Καταστατικό, Εγγραφή), Δραστηριότητες (Εκλογές, Ημερίδες, Σεμινάρια), Νομοθεσία (Αναθέσεις μαθημάτων, Αξιολόγηση μαθητών/τριών, Οδηγίες διδασκαλίας, Ωρολόγια προγράμματα), Διαγωνισμοί (Ερμής, Οικονομική Ολυμπιάδα, Παν. Θεσσαλίας, Money Quiz, Οικονομικός διαγωνισμός για την Α’ Γυμνασίου), Εκπαιδευτικά Θέματα (Διδακτικές επισκέψεις, διδακτικό υλικό, προγράμματα σπουδών, σχολικά βιβλία), Εξετάσεις (Πανελλαδικές εξετάσεις, Τράπεζα θεμάτων), Εκπαιδευτικά Προγράμματα (Junior Achievement Greece, The Tipping Point in Education, ActionAid-Αλφαβητάρι Οικονομικών, Envolve, Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ, Περιοδικό “Για μια Βιώσιμη Οικονομία”) και Τεχνολογίες της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας (Επιμόρφωση, Φωτόδεντρο, Αίσωπος, Ιφιγένεια).

Επίσης, στην ιστοσελίδα θα βρείτε τους συνδέσμους της ΠΔΕ, των ΔΔΕ, των ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ Αττικής καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Σχολικών Συμβούλων. Καλή περιήγηση!

֍

Διαγωνισμός Διοίκησης με Προσομοιωτή “Young Business Talents”Ο Διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS, θα υλοποιηθεί στη Ελλάδα και το σχολικό έτος 2023/24, για μαθητές και μαθήτριες όλων των Λυκείων της χώρας, Διαδικτυακά και Δωρεάν, χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ. Οι εγγραφές για τους εκπαιδευτικούς και τις ομάδες-εταιρείες των μαθητών/τριών έχουν ήδη ανοίξει.

Για την εγγραφή σας στον Διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS 2023/24 μπορείτε να μπείτε στην Αίθουσα Καθηγητών στην ιστοσελίδα https://www.youngbusinesstalents.com/gr/ και να ακολουθήστε τη διαδικασία. Στα παρακάτω βίντεο οι μαθητές/τριες μπορούν να παρακολουθήσουν τον περσινό τελικό καθώς και σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ αντίστοιχα α) https://www.youtube.com/watch?v=izzFmK0CsqM και β) https://www.youtube.com/watch?v=d943Nf7V4UU.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Κωνσταντίνο Αρεταίο, τον Διευθυντή Διοργάνωσης ΥΒΤ (kareteos@gmail.com, τηλ.6944 474499- 210 6836374)


֍Η συντακτική ομάδα του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ εύχεται σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!


213 views0 comments

Comments


bottom of page