top of page

Newsletter #18 Απριλίου 2024

֍

Δηλώσεις συμμετοχής στο 4ο διαγώνισμα ΞΕΝΟΦΩΝ


Οι δηλώσεις συμμετοχής στο 4ο επαναληπτικό - προσομοιωτικό διαγώνισμα του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ συνεχίζονται. Η φιλοσοφία του προσομοιωτικού διαγωνίσματος ΞΕΝΟΦΩΝ είναι να προετοιμάσει τους/τις μαθητές/τριες που θα εξεταστούν πανελλαδικά στο μάθημα της Οικονομίας σε θέματα που απαιτούν μία ουσιαστική εμβάθυνση στην επιστήμη των οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη του ταυτόχρονα τους περιορισμούς του σχολικού βιβλίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το διαγώνισμα θα λάβει χώρα την 1η Δευτέρα της επιστροφής από τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή για το σχολικό έτος 2023-24  θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024.

 

Εάν είστε εκπαιδευτικός σε Λύκειο, προκειμένου να λάβετε το διαγώνισμα και τις ενδεικτικές λύσεις, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής. Όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται σε φροντιστήρια ή αυτόνομα, προκειμένου να λάβουν το διαγώνισμα, τίθεται ως προϋπόθεση η αγορά 3 τευχών του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ προκειμένου να τα διανείμουν στους / στις 3 πρώτους / πρώτες σε βαθμολογία μαθητές - μαθήτριες. 


Προκειμένου να προμηθευτείτε το περιοδικό ΞΕΝΟΦΩΝ μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τις Εκδόσεις Ευρασία στο 2103614968 ή να συμπληρώσετε την φόρμα παραγγελιών https://www.xenophonjournal.com/buy .


֍

Ευρωπαϊκος Διαγωνισμός Money Quiz

Οι μαθητές Ασπρόπουλος Ορφέας, Μοτσενίγος Θεοφάνης και Τασιαδάμης Αλέξανδρος από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου συμμετείχαν ως νικητές της χώρας μας στον οικονομικό διαγωνισμό European Money Quiz, που διοργάνωσε η Πανευρωπαϊκή Ένωση Τραπεζών στις Βρυξέλλες στις 19 Απριλίου 2024.


֍

«Κάνω οικονομία, σώζω τη Γη»: 2ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σχεδίουΤο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της περιοδικής του έκθεσης Οικονομία και κλίμα: Handle with care και της μουσειοεκπαιδευτικής δράσης Save your money, saving Earth που την πλαισιώνει, διοργανώνει και φέτος νέο πανελλήνιο διαγωνισμό σχεδίου για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου / Λυκείου με τίτλο «Κάνω οικονομία, σώζω τη Γη».Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι καλούνται - είτε φυσικά στο πλαίσιο οργανωμένης μαθητικής εκδήλωσης, είτε μέσα από τις ειδικές σελίδες στον δικτυακό τόπο του Μουσείου - να επισκεφθούν την έκθεση και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της δράσης, προκειμένου

  • να μάθουν για την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της και τη σχέση της με την οικονομία,

  • να διερευνήσουν τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η συμβολή τους, και

  • να λάβουν γνώσεις και πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους οι προσωπικές επιλογές σε θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση οικιακής ενέργειας, η λελογισμένη κατανάλωση νερού και η εξοικονόμηση κατά τη μετακίνηση, μπορούν να έχουν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο,

ώστε κατόπιν, έχοντας εμπνευστεί κατάλληλα, να απεικονίσουν την ιδέα τους σε ένα σχέδιο με βάση τον τίτλο του διαγωνισμού.

Τελικά, θα διακριθεί ένα και μοναδικό σχέδιο, το οποίο θα αποτυπωθεί σε ανάγλυφο, στη μία όψη αναμνηστικού νομισματόμορφου μεταλλίου που θα παραχθεί από το Ίδρυμα Εκτυπώσεως Τραπεζογραμματίων και Αξιών (Νομισματοκοπείο) της Τράπεζας της Ελλάδος. Η άλλη όψη θα κοσμείται από την παράσταση «Υδρόγειος στο παρά πέντε», της εικαστικού Μ. Αντωνάτου. Το μετάλλιο θα φέρει επίσης το όνομα του σχεδιαστή και του σχολείου του, και θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλους τους μαθητές του σχολείου του νικητή και τους επισκέπτες του Μουσείου.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:


Λήξη κατάθεσης συμμετοχών: 31/05/2024֍

Ευχές163 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page