top of page

Οικονομική Ολυμπιάδα


Ένας νέος διαγωνισμός που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών πραγματοποιείται φέτος στην χώρα μας. Πρόκειται για την «Οικονομική Ολυμπιάδα», έναν διεθνή διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου.


Αποστολή της Οικονομικής Ολυμπιάδας είναι η βελτίωση της διδασκαλίας των οικονομικών στη μέση εκπαίδευση. Πρώτο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η προσέγγιση ενός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών και η παρουσίαση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών θεμάτων με ενδιαφέροντα τρόπο, με έμφαση στη λογική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων. Η Οικονομική Ολυμπιάδα εξάλλου έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να εντοπίζει τους πιο ταλαντούχους νέους οικονομολόγους και να στηρίζει την εκπαιδευτική τους πορεία συνδέοντάς τους με ειδικούς, και παρέχοντας έμπνευση και υποστήριξη στα βήματά τους.


Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται από το 2016 μέχρι σήμερα από το Τσεχικό Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV) με τη συμμετοχή περισσότερων από 15.000 μαθητών και μαθητριών από 337 λύκεια. Έκτοτε, ο διαγωνισμός έχει λάβει διεθνή χαρακτήρα, καθώς διοργανώνεται πλέον επίσης στην Σλοβακία και την Ουγγαρία, ενώ διευρύνεται διαρκώς και σε άλλες χώρες.


Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020 -2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη, μεταξύ άλλων φορέων, της Τράπεζας της Ελλάδος.


Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου θα βραβευθούν με τα εξής έπαθλα:

Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ.

Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ.

Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.

Οι πέντε πρώτοι διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Σε όλους τους συμμετέχοντες του τελικού γύρου θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία διάκρισης.


Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορούν οι οικονομολόγοι – εκπαιδευτικοί να εγγράψουν το σχολείο τους στον διαγωνισμό.

bottom of page