Στόχος μας

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Σ.Ο.Ε.Ι.Δ.Ε.) – «Ο Ξενοφών»

Image by Aaron Burden

“Η αναγκαιότητα της ενίσχυσης του οικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα”

Στόχος του Συλλόγου Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Ξενοφών», αποτελεί η ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η εν συνεπεία βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των φοιτητών που θα εισέλθουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, του μελλοντικού εργατικού δυναμικού της χώρας μας, των νέων επιχειρηματιών που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες, των νέων στελεχών που θα ασκήσουν Διοίκηση στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.
Facts
Σημειώνεται πως η Ε.Ε. θεωρεί τον οικονομικό εγγραμματισμό, την καινοτομία, και την δημιουργικότητα ως παράγοντες καθοριστικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητα και αυτό τονίζεται σε τρεις από τις κορυφαίες πρωτοβουλίες της στρατηγικής.
Ένωση καινοτομίας
Νεολαία σε κίνηση
Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις εργασίας.
Ευρώπη 2020
xenophon_white (1).png
Η ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης αποτελεί επίσης μακροπρόθεσμο στόχο του στρατηγικού πλαισίου για την ευρωπαϊκή συνεργασία «Εκπαίδευση και κατάρτιση 2020».  Η ενίσχυση της εκπαίδευσης στις επιστήμες της Οικονομίας και της Διοίκησης είναι δυνατό να συμβάλλουν στην επίτευξη των ανωτέρω Ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων.
Σκοπός μας
Image by Estée Janssens
Η ενίσχυση της εκπαίδευσης στις επιστήμες της Οικονομίας και της Διοίκησης είναι δυνατό να συμβάλλουν στην επίτευξη των ανωτέρω Ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων. Η πρωτοβουλία των οικονομολόγων εκπαιδευτικών στην ιδιωτική Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στη προσπάθειά μας λοιπόν, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ως χώρα να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, συστήνεται ο Σύλλογος Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ο.Ε.Ι.Δ.Ε.) – «ο Ξενοφών», με τους κάτωθι σκοπούς:
Την ενίσχυση του οικονομικού εγγραματισμού στην χώρα μας.
Την συνεργασία με Εθνικούς και Διεθνείς επιστημονικούς φορείς που προάγουν την εκπαίδευση στην Οικονομία και την Διοίκηση.
Την διάχυση μεταξύ των μελών μας αλλά και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, καλών πρακτικών που αφορούν την διδακτική των οικονομικών μαθημάτων καθώς και την διαρκή εκπαίδευση σε αυτήν.
 
Συντακτική Ομάδα
Αριστείδης Νότης,
Αρχισυντάκτης
01.JPG

Ο Αριστείδης Νότης (MBA) είναι Αρχισυντάκτης του περιοδικού "ΞΕΝΟΦΩΝ". Εργάζεται ως οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στην Αθήνα (Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου), είναι Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Οικονομολόγου - Εκπαιδευτικού στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και συγγραφέας συγγραμμάτων που αφορούν στη διδασκαλία των οικονομικών και του management στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το έτος 2013 έως σήμερα είναι Μέλος του Κεντρικού Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανδρέας Στριφτάρας
Ανδρέας Στριφτάρας photo.jpg

Ο Ανδρέας Στριφτάρας είναι οικονομολόγος (MBA, MSc Quality Management) στα Eκπαιδευτήρια Δούκα, Ελληνική Παιδεία – Λύκειο, GCE Economics. Έχει βραβευθεί δύο φορές από το Υπουργείο Παιδείας για καινοτόμες διδακτικές προσεγγίσεις, και το 2015 έλαβε τη διάκριση “Microsoft Innovative Educator Expert”.

Ηλίας Μηνάς
Ηλίας ΜΗΝΑΣ.jpg

Ο Ηλίας Μηνάς σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και, στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο  Paris-X Nanterre (DEA) με ειδίκευση στα Χρηματοπιστωτικά Οικονομικά. Δίδαξε οικονομικά (μικρο – μακροοικονομία και θεωρία χρήματος) στο ανωτέρω Γαλλικό Πανεπιστήμιο και, παράλληλα, εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας. Διδάσκει Οικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και είναι Σύμβουλος σε θέματα  Συνδικαλιστικής Εκπαίδευσης στο ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ.

Γιώργος Τζήρος
PHOTO_ΓΤ_1_2018.JPG

Ο Γιώργος Τζήρος είναι Καθηγητής Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Λύκειο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού οικονομικών συγγραμμάτων, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την περίοδο 2005-2011 και Πρόεδρος του Συλλόγου  Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Ξενοφών» (2016). Μεταξύ 1985-1988 απασχολήθηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Γιώργος Καμαρινός
1.jpg

Ο Γιώργος Καμαρινός είναι οικονομολόγος – εκπαιδευτικός και διδάσκει οικονομικά μαθήματα στο Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο. Είναι κάτοχος πτυχίων Οικονομικών Επιστημών (ΕΚΠΑ) και Οικιακής Οικονομίας (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του Σ.Ο.Ε.Ι.Δ.Ε. και μέλος της συντακτικής ομάδας του οικονομικού περιοδικού «Ξενοφών». Είναι διαχειριστής του οικονομικού site  economics.edu.gr και ως μέλος συγγραφικής ομάδας έχει γράψει βιβλίο για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει με εργασίες του σε πανελλήνια εκπαιδευτικά συνέδρια, ενώ άρθρα και έρευνές του έχουν δημοσιευτεί σε γνωστές ιστοσελίδες στο χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων.

Άγγελος Κυριακόπουλος
91491905_239414063857287_584134175234195

Ο Άγγελος Κυριακόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και εργάζεται ως καθηγητής Οικονομικών στο Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης. Ταυτόχρονα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.