top of page

1ο Διαγώνισμα προσομοίωσης ΞΕΝΟΦΩΝ

Updated: Jun 11, 2022



Το περιοδικό ΞΕΝΟΦΩΝ ως κύριο στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας της οικονομικής γνώσης που παρέχεται στο Ελληνικό σχολείο. Για τον λόγο αυτό η Συντακτική Επιτροπή αποφάσισε να δημοσιοποιεί, από τούδε και στο εξής, ένα επαναληπτικό διαγώνισμα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών και να προσφέρει ελεύθερα στους συναδέλφους ένα προτεινόμενο διαγώνισμα.


Η φιλοσοφία του διαγωνίσματος είναι η ανάδειξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και όχι η στείρα αποστήθιση, όπως συνηθίζεται. Επίσης, επιδιώκεται η εξοικίωση με τις διαγραμματικές απεικονίσεις, δεξιότητα απαραίτητη για κάθε υποψήφιο φοιτητή οικονομικών.


Οι συντελεστές του διαγωνίσματος είναι τα Μέλη της Συντακτικής ομάδας του περιοδικού και συγκεκριμένα οι οικονομολόγοι: Άγγελος Κυριακόπουλος, Γιώργος Τζήρος, Ανδρέας Στριφτάρας, Γιώργος Καμαρινός, Ηλίας Μηνάς και Αριστείδης Νότης. Στη συνέχεια το διαγώνισμα έκριναν οι οικονομολόγοι: Παναγιώτης Σφυρής και Άγγελος Νότης.


Προκειμένου να δείτε τις εκφωνήσεις του διαγωνίσματος μπορείτε να πατήσετε εδώ.


Τα θέματα και οι λύσεις αυτού του 1ου διαγωνίσματος θα δημοσιευθούν στο 6ο τεύχος του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.


Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

2,850 views0 comments
bottom of page