top of page

Newsletter #16 Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024

֍

Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής

Ημερίδα: Επαγγελματικός προσανατολισμός-Οι οικονομικές σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου


Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής της ΕΟΕΔΕ προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριές στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει την Πέμπτη 22/02/2024 και ώρα 12.00μμ με θέμα "Επαγγελματικός προσανατολισμός-Οι οικονομικές σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου". Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα χρειάζεται να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/tsBZSZe14U4NYdoZ8.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

  • 12.00–12.10: Χαιρετισμός-Μαρία Τζώρτζη, Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ο.Ε.Δ.Ε Αττικής. Παρουσίαση του Οικονομικού Διαγωνισμού «Ερμής», Σοφία Τακάογλου Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.Δ.Ε 

  • 12.10–12.25: Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Κατερίνα Γκινοπούλου Εκπαιδευτικός ΠΕ80-Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 

  • 12.25–12.40: Παρουσίαση προοπτικών καριέρας στη ναυτιλία, Δανάη Μπεζαντάκου CEO Navigator Shipping Consultants LTD. 

  • 12.40–12.55: Παρουσίαση του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίνα Σελήνη Κατσαΐτη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του ΓΠΑ.

  • 12.55–13.10: Παρουσίαση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Ιωάννης Θάνος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ. 

  • 13.10–13.25: Παρουσίαση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Παρασκευή Μπουφούνου Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Χρηματοοικονομικής και Υπεύθυνη Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας του ΤΟΕ του ΕΚΠΑ. 

  • 13.25–13.35: Συζήτηση – Ερωτήσεις


֍


Ημερίδα της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ)


Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) προγραμματίζει ημερίδα την Τετάρτη 6 Μαρτίου με θέμα «Νέο Πρόγραμμα Σπουδών και Σύγχρονες Διδακτικές προσεγγίσεις της Οικονομικής Επιστήμης». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ερμής” του ΕΒΕΑ.. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση με το πρόγραμμα της ημερίδας. 


֍

Διαδικτυακή Εκδήλωση για τις Σπουδές στο ΟΠΑ


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρες 09.00 - 14.00 μμ διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές/τριες Λυκείου, όπου θα παρουσιαστούν τα Προγράμματα Σπουδών όλων των τμημάτων του. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: 

  • Χαιρετισμό από τον Αντιπρύτανη του ΟΠΑ Καθηγητή κ. Β. Βασδέκη 

  • Παρουσιάσεις των 8 Τμημάτων του ΟΠΑ από τους εκπροσώπους Καθηγητές 

  • Φοιτητές κάθε Τμήματος θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία από τις σπουδές τους

  • Προοπτικές Απασχόλησης από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ

Για την παρακολούθηση της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: Διαδικτυακή Εκδήλωση για τις Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (google.com) 


֍

7ος Ελληνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για την προώθηση δράσεων χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού σε παιδιά, η ΕΕΤ θα διεξαγάγει και τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 τον ψηφιακό Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα (European Money Quiz - ΕΜQ) μεταξύ τάξεων μαθητών που φοιτούν στην  Γ΄ Γυμνασίου και  Α’ Λυκείου, ηλικίας 13-15 ετών και έχουν γεννηθεί μεταξύ 15.05.2008-15.05.2010. Το EMQ αποτελεί μια κοινή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (ΕΤΟ) και των Τραπεζικών Ενώσεων μελών της, μεταξύ των οποίων και η ΕΕΤ.  

O 7ος Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 10:00 π.μ., την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει με δύο μαθητές/τριες της την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EMQ που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, εκτός απροόπτου, στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2024.


Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2023 στο email sziakou@hba.gr. Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να κατατίθεται από το σχολείο και αφορά τη συμμετοχή τμημάτων τάξεων. Κάθε Τμήμα τάξης δύναται να χωριστεί σε 4 υποομάδες των 2 μαθητών και άνω. Με την επιβεβαίωση της συμμετοχής του σχολείου σας, θα αποστέλλεται έγγραφο για την αναλυτική καταγραφή των ομάδων του σχολείου σας.

Πλούσιο υλικό για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ: Ελληνική Ένωση Τραπεζών / European Money Quiz / European Money Quiz (hba.gr)


֍

5ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για το σχολικό έτος 2023-24

Παρατείνονται οι εγγραφές των μαθητών/τριών στον 5ο διαγωνισμό στα Οικονομικά “Ερμής” έως τις 25/02/2024. https://diagonismos.ermis.aueb.gr 


֍

Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 6ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. με έναρξη στις αρχές Απριλίου 2024. Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (6η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:

• 29 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2024 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης), 

• 12 έως 16 Φεβρουαρίου 2024 (δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Α’ Φάσης και Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ελληνικά σχολεία της ομογένειας.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τα διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα που τους αφορούν και θα υλοποιηθούν για την περιοχή τους γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-pimorfosi.cti.gr/mis  με χρήση των κωδικών εισόδου που τους είχαν αποδοθεί στο πλαίσιο παλαιότερης επικοινωνίας για υποβολή αίτησης σε σχετικές δράσεις επιμόρφωσης ή πιστοποίησης (πχ. Α’ επίπεδο ΤΠΕ). Ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν κωδικούς εισόδου (πχ. εκπαιδευτικοί κλάδου Πληροφορικής, εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων που δεν έχουν περάσει τη διαδικασία πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ, ωστόσο έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την περίοδο επιμόρφωσης) ή που δεν θυμούνται τους κωδικούς τους, καλούνται να ακολουθήσουν άμεσα την αντίστοιχη διαδικασία που περιγράφεται στον σχετικό Οδηγό Απόκτησης ή Ανάκτησης Κωδικών, ΕΔΩ, προκειμένου να έχουν έγκαιρα στη διάθεσή τους τον κωδικό πρόσβασης που είναι απαραίτητος για την υποβολή της αίτησής τους.



123 views0 comments
bottom of page