top of page

2ο Διαγώνισμα Προσομοίωσης ΞΕΝΟΦΩΝ

Updated: Jun 11, 2022


Το περιοδικό ΞΕΝΟΦΩΝ, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντάξει ένα διαγώνισμα προσομοίωσης με στόχο να εκφράσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την εξέταση του μαθήματος των οικονομικών στην χώρα μας.

Το διαγώνισμα, έγραψαν την Τρίτη 3 Μάη ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σχολείων από όλη την χώρα (διπλάσιος σε σύγκριση με πέρυσι), καθώς και ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης που ζήτησε να συμμετάσχει.

Την επιστημονική ευθύνη του διαγωνίσματος έχει η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού, η οποια διαμόρφωσε το τελικό διαγώνισμα αφού πρώτα έλαβε υπόψην τις εισηγήσεις των συναδέλφων (κ.Ιωάννη Λούγκα, κ.Μαρία Τσιμπουκάη και κ.Δημήτρη Ασλανίδη) που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία που συμμετείχαν στην εξέταση και τους οποίους ευχαριστεί.

Στην συνέχεια, το διαγώνισμα έκριναν οι συνάδελφοι κ.Ανδρέας Στριφτάρας και κ.Παναγιώτης Σφυρής. Ύστερα από τις παρατηρήσεις τους διαμορφώθηκε η τελική μορφή του διαγωνίσματος.

Βασική αρχή του περιοδικού μας είναι να δημοσιοποιεί τα θέματα που συντάσσει διότι αυτό απαιτεί ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Οι λύσεις του διαγωνίσματος, καθώς και η εκφώνηση, θα δημοσιευθούν στο 7ο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Προκειμένου να δείτε τις εκφωνήσεις, πατήστε εδώ.

1,245 views0 comments
bottom of page