top of page

Newsletter #10: Μάρτιος 2023


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) «υποδέχτηκε» διαδικτυακά 250 σχολεία από όλη την Ελλάδα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών της Γ΄Λυκείου αλλά και γονέων να "αγγίζει" τους 7.000.


Όσοι δεν καταφέραν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ή επιθυμούν να την παρακολουθήσουν εκ νέου, μπορούν να την δουν εδώ.


Για την επίλυση αποριών, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Καθηγητές/τριες που εκπροσώπησαν το κάθε Τμήμα αλλά και με το Γραφείο Διασύνδεσης για τη βοήθεια στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών/τριών.

֍

Στις 21 Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Έκτος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”.


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 361 ομάδων τάξεων από 68 σχολεία (34 Γυμνάσια και 34 Λύκεια) δημόσια και ιδιωτικά, με τη συμμετοχή 1.211 μαθητών από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Πέλλας, Ροδόπης, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χανίων.


Νικήτρια Τάξη αναδείχθηκε η Τάξη Α8 του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση η Τάξη Γ5 του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης και στην τρίτη θέση η Τάξη Α3 του Λυκείου «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη» από το νομό Θεσσαλονίκης.


Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των εθνικών τραπεζικών ενώσεων-μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών. Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει, με δύο μαθητές, το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Μαΐου 2023.


Η ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz https://www.hba.gr/info/emq θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους: μαθητές/τριες, καθηγητές/τριες και γονείς ώστε να είναι εφικτή η χρηματοπιστωτική εκπαίδευση ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

֍

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών και την υποστήριξη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, διοργάνωσαν τετραήμερη δράση, με θέμα την παρουσίαση των προοπτικών και επιλογών σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 27, 28, 29, και 30 Μαρτίου 2023 και απευθυνόταν σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, με σκοπό την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση τους, σε σχέση με τις δυνατότητες και προοπτικές σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι απ’ όλα τα Τμήματα και τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ιδρύματος, οι οποίοι παρουσίασαν το περιεχόμενο των σπουδών του κάθε Τμήματος, τις προοπτικές εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης μετά την αποφοίτηση, αλλά και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι φοιτητές/τριές του.


Την εκδήλωση μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού του ΕΚΠΑ στο YouTube και συγκεκριμένα στους παρακάτω συνδέσμους:

Ημέρα πρώτη - Σχολή Επιστημών Υγείας, Σχολή Θετικών Επιστημών:

Ημέρα δεύτερη - Φιλοσοφική Σχολή, Νομική Σχολή:

Ημέρα τρίτη - Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού:

Ημέρα τέταρτη - Θεολογική Σχολή, Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης και Αειφορίας:


֍


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του σχολικού γύρου της 3ης Οικονομικής Ολυμπιάδας. Σε αυτόν συμμετείχαν 3.007 παιδιά από 168 σχολεία όλης της χώρας, ξεπερνώντας κατά 28% την περσινή συμμετοχή.


Ακολουθεί η διεξαγωγή του περιφερειακού γύρου. Η πρόκριση σε αυτόν καθορίζεται σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο προκρίνεται ο καλύτερος μαθητής ή μαθήτρια ανά σχολείο, με την προϋπόθεση ότι πέρασε τη βάση του 50%, και κατά το δεύτερο προκρίνονται όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν βαθμό από 68% και πάνω. Ο περιφερειακός γύρος στην περιφέρεια Αττικής θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) το σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2023.


Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.


115 views0 comments
bottom of page